Pitkästä aikaa ollut yhteistä vapaata puoliskon kanssa, mikä on yllättävän pop.

Ensin tosin oli perjantaina oppiaineen esituparit uusissa tiloissa Vuorikadulla (siitä, jonne pääsee kätevästi Opiskelijakirjaston ja Porthanian yhdyskäytävästä. Oli skumppaa, kaljaa, pizzaa ja niitä tutkijoita ja jatko-opiskelijoita, jotka aiemmin kätkettiin Mariankatu 11:n katakombeihin. Tuli puristettua kättä tulevan graduohjaajan kanssa. Oli myös vanha fuksikaveri Kimmo, jota ei ollutkaan nähnyt muutamaan vuoteen (oli kuulemma aloittanut työharjoittelun laitoksella pari päivää aiemmin). Muita perustutkinto-opiskelijoita ei sit ollutkaan, kun kaikki muut muuttotyövoimana olleet kun teki oharit.

Lauantaina käytiin Ateneum-salissa katsomassa Circo Aereon nykysirkusfestivaaliesitys FUR! Käihää akrobaattisettiä ja nerokkaita pariesityksiä. Bonuksena uskomattoman ilmeikäs ja karismaattinen japanilaistanssijatar Takako Matsuda. Kokonaisuus oli ehkä himppasen taiteellinen ja joissain kohdissa olin havaitsevinani pientä hiomattomuutta (tai sit En Vain Tajunnut), mutta kaikenkaikkiaan ehdottomasti suositeltava esitys. Lavalle rakennetussa telineessä kieppuvat akrobaatit toi kyllä häiritseviä mielleyhtymiä Berliinin Tierparkin gibboneihin, mutta tämä taisi olla katsojan silmässä...

Illalla juhlittiin Ninan syntymäpäiviä ensin illallisella Cantina Westissä ja sitten Infernossa. Cantina Westissä tuli sitten syötyä pitemmän kaavan mukaan. Kieltämättä BBQ-broilerinsiivet ja hevosenpaisti olivat onnistuneita (tosin ainakaan sen chilivuoren alta en maistanut eroa naudan- ja hevosenlihassa). Kahvin kanssa nautittu mezcal osoittautui jotakuinkin tequilan, saken ja lentopetroolin sekoitukselta - siis oikeastaan aika hyvältä. Toukkaa ei valitettavasti saanut. Infernoon tultiin ihan liian aikaisin, kymmeneltä siellä oli vielä ihan kuollutta. Baaritiskin antimissakin oli vakavia puutteita. Bloody Mary ilman worchesterkastiketta ei ollut niin hyvää, ei myöskään Tequila Sunrise ilman punaista grenadiiniä. Me väsähdettiin jo puoliltaöin - siis ennen kuin yökerhon tanssilattia ehti lauantai-iltana auetakaan.

Tänään eilisillan innoittamana lounaaksi tortilloja kanan, salsan ja ylijäämäperunasalaatin kera nautittuna Maria Gasolinan suomalaisten brassirytmien ja halvan saksalaisen punaviinin kera. Ja aurinko paistaa!