Sain maanantaina vihdoin rekisteriin arkistopraktikumin suorituksen, ja samalla pähkäiltyä amanuenssin kanssa vähän tulevaa. Jos tekis metodologiaesseen kesäpuhteina, alkaisi syksyllä naputtelemaan gradua täyspäiväisesti, ja hakisi kevääksi vaikka työharjoitteluun. Jos harjoittelu ja opinnot päättyis suunnilleen samoihin aikoihin, vois mäihällä saada harjoittelupaikasta jonkun pätkän vielä valmistumisen jälkeenkin. Jos gradun saisi jätettyä kevätlukukauden puolella, ei myöskään tarttisi nähdä vaivaa ja vaihtaa uuteen tutkintojärjestelmään ja ehtisi valmistella jatko-opintohakemusta ja tutkimussuunnitelmaa jo syksyksi. Jos parempaa työpaikkaa ei ilmene, siis. Jos, jos ja jos.

Tässä olisi siis alustava puolitoistavuotisplään. Ans kattoo, kuinka käy.

Pätkätöistä puheen ollen kiinnitin viimeisen haastattelun litteraation tänään kaupunginmuseon tietokantaan, ja palautin samalla keikalla avaimet, henkilökortit ja puhelimen. Projekti on siis osaltani vihdoin virallisesti ohi. Tai joitakin mahdollisia pikkusäätöjä lukuunottamatta ainakin, tarvittaessa saatan vielä tuottaa jotain sisällöntapaista hankkeen verkkoblogijulkaisuun. Sitten vain odottamaan Seurasaaren aukeamista 15. päivä.

On myös tullut käytyä leffassa enemmän kuin vissiin koko alkuvuoden aikana yhteensä. Eilen puoliskon kanssa Kikin lähettipalvelu, taattua Miyazaki-laatua. Ei säväyttänyt ehkä niin paljoa kuin ensimmäiset täydellä ymmärryksellä nautitut Miyazakit, mutta pitemmän päälle tämä ei liene mikään ihme. Tänään olin kaupunginmuseolta lähtiessäni juhlatuulella, ja päädyin elokuvan 300 iltapäivänäytökseen. Sinänsä kelvollista testosteronihumalaa, tosin klassinen väärällä hetkellä nautittu oluttuopponen onnistui hukuttamaan osan tunnelmasta.

Valituslistalla huominen Aatu on nettisivujen mukaan myyty ennakkoon loppuun. Sinne olisi kernaasti voinut lähteäkin nyt kun nuo litterointihommat sai valmiiksi. Aletaan ehkä tulla vanhoiksi, kun lykätään ilmoittautumista viimeiseen säävaraukseen, eikä rohkeasti luoteta opiskelijahaalarin veden-, tuulen- ja rännänkestävyyteen tarvittaessa. No, tuleehan telkkarista sen jonkun ihme joikukisan alkukarsintoja illalla.