1194838.jpg

No nyt alkaa vihdoin näyttää siltä kuin tähän aikaan vuodesta pitääkin! Viittaan siis tuohon pohjaväriltään valkeaan juttuun maassa, en ilman harmauteen. Puuttuu vain hirsimökki ja takkatuli. Mahdollisesti täysin viihde-elektroniikkapalveluin, tai sitten ei.

Graduaineiston luokittelu ja alustava analyysi valmistui siis vihdoin pari päivää sitten. Nyt yritän jäsentää tuota puolentoista sadan sivun ranskalaisten viivojen viidakkoa yhteen exel-taulukkoon. Samalla kokonaiskuva lopullisen työn rakenteesta alkaa hahmottua. Hyvä, hyvä! Vielä kuitenkin tököttää koko ajan takaraivossa epäily siitä, josko tuosta pähkäilystä sittenkään riittää rahkeita kokonaiseen yliopistontason lopputyöhön. Mut jos ja kun edes hyvään alkuun pääsee, on sekin jo bonusta. Peukaloiden pyörittelystä - johon esim. folken proseminaarissa tuhlautui kokonainen vuosi - pitää ensisijaisesti päästä yli.

Suhteellisen kiitettävästä aikaansaavuudesta ja ihan hyvästä vapaa-ajasta huolimatta pää kuhisee kuin muurahaispesä, ja nukahtamisvaikeudet nostavat taas ikävästi päätään. Neljän ja puolen tunnin iltavuoro töissä tuntuu tällä hetkellä varsin hyvältä idealta. Pakottautuu tuulettumaan näiden seinien sisältä, ja saa ajatella välillä jotain ihan muuta.

Hmm. Voisi myös hemmotella itseään uudella viihde-elektroniikalla. Ehkä sitä ois niinku ansainnu.