Se o loppu nyt! Nimittäin kahdeksan kuukauden ura Suomen Kansallismuseon näyttelyvalvojana. Viimeiset tunnit kulutin Valtakunnassa ja Jakkarilassa, hyvästellen työkavereiden ohessa mm. kaikki Ruotsin kuninkaat Kustaa II Adolfista Kustaa IV Adolfiin. Vanhoille kavereilleni Kirkkosalissa - Henrikille, Laurentiukselle ja pojille - en valitettavasti ehtinyt sanoa henkilökohtaisia jäähyväisiä. Firma lahjoitti kiitokseksi kuluneista kuukausista Suomen kansanrakennukset -opuksen (Rahwaan puku kun on jo kirjahyllyssä). Toimistosihteeri välitti myös pomolta alustavan kutsun syksyksi tekemään freelancerina opastuksia ja satunnaisia Vinttiviikonloppuja - mihin ilmaisin kyllä kiinnostukseni sikäli kun päätoimiselta työharjoittelultani joudan. Tuo alkaa oikeasti kuullostaa siltä, mitä mä haluan tuossa lafkassa tehdä. Vihje: jos alan syksyllä osoittaa merkkejä kalenterin ylibuukkaamisesta, potkaiskaa vaikka.

Ehkä herttaisinta oli kuitenkin se, että eräs vanhemman polven kollegoista tuli ihan varta vasten museolle kymmentä yli kahdeksaksi päästäkseen kohottamaan läksiäissahteja St. Urho's pubissa meidän nuorten kanssa. Vaikkei ollut edes iltavuorossa.

Nyt varaan itselleni pienen hetken ajatella jotain muuta kuin seuraavaa, G-alkuista hommelia. Huomenna on vappuaatto, mitä ilmeisimmin viimeinen haalareissa vietettävä semmoinen (ainakin toivon mukaan). Ulkona on kevät, kohta jo kesäkin. Sekä terassi- että puistokaljoittelukausi on molemmat korkattu kuluneiden viikkojen aikana. Motskarin talviseisontakausi päättyy vuorokauden kuluttua. Luvassa ainakin viikonloppumatka Pietariin, kavereiden aikataulusäädöksistä riippuen mahdollisesti myös jonnekin muualle. Mount & Bladesta julkaistiin uusi versio päivää ennen GTA4:n ilmestymistä kauppoihin.

Today, life is good.