Ostin eilisen Seurasaarisuunnistuksen jälkigrillauksiin paketillisen Chef Wotkinsin peuramakkaroita. Valitettavasti 'Saaressa satoi niin, että grillin sytyttämisestä saattoi vain haaveilla. Jäivät siis herkkumakkarat laukun pohjalle. Lisäksi aktiivisienestystä harrastavat vanhempani olivat hiljattain lahjoittaneet pakkaseen neljä annospussia kantarelleja. Siitä se ajatus tämänpäiväiseen lounaaseen ja huomiseen evääseen sitten lähti. Pannulla paistettuja makkaroita sieni-pekonikastikkeen ja perunoiden kera. Kastike lähti varsin lonkalta, ja olen lopputulokseen suhteellisen tyytyväinen.

Kermainen sieni-pekonikastike

1 rasia pekonikuutioita
1 pieni prk herkkusieniä suolaliemessä
1 annospussi (pyllytuntumalta n. 100 g) kantarelleja
1 sipuli
1/2 yksikyntistä valkosipulia
1,5 dl creme fraichea
0,5 dl valkoviiniä
1 rkl maissijauhoa suurustukseen
mustapippuria
korianteria
timjamia
tuoretta persiljaa

Lisäksi:

1 kg perunoita
1 pkt (4 kpl) Chef Wotkinsin peuramakkaroita
tomaattia

Pekonit kuumennetaan kattilassa, kunnes rasva alkaa irrota. Heitetään sekaan kuullottumaan pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli. Kaadetaan purkkiherkkusienistä ylimääräinen neste pois, ja heitetään kantarellien  kera sekaan, maustetaan mustapippurilla, korianterilla ja timjamilla ja annetaan hetki tiristä. Mä kaadoin  tässä vaiheessa ylimääräisen nesteen pois, kun pakastetuista sienistä sitä tulee aika runsaasti ja pekonistakin lähtee tuota rasvaa. Kaadetaan päälle creme fraiche, valkoviini ja suurustetaan kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissijauholla. Annetaan hautua samalla, kun perunat kiehuvat ja siivutut makkarat paistuvat  vieressä pannulla. Koristellaan lopuksi tuoreella persiljalla. Nautitaan kolmikko tuoreiden vihannesten kera (meillä tomaattia).

Tuon valkkarin voi halutessa jättää poiskin, ja käyttää sen sijaan koko 2 dl:n purkin hapankermaa. Mä kyllä tykkäsin raikastuksesta muuten lihaisansuolaisen makkara-pekoniruuan seurassa, parempi puolisko oli toista mieltä. Mutta hyvää ja helppoa ruokaa tuosta tuli joka tapauksessa, kun nyt sattui tuota makkaraa ja sieniä olemaan varastossa.

Annoksesta tuli huomispäivän eväätkin, eli yhteensä neljälle tuosta riittää.