Töissä paraikaa vietettävä Seurasaari Soi -kansanmusiikkiviikko on tarjonnut jonkin verran vaihtelua museotyön arkeen. Tämänvuotinen kansanmusaviikko on ulkomuseon historiassa toinen, sitä ennen tapahtuma oli huomattavasti pienimuotoisempi ja vain viikonlopun mittainen. Ja ihan kohtuullisia keikkojakin on 'Saaressa näkynyt. Itse olen päässyt seuraamaan Tommi Ilmosen kalevalaista runonlaulantaa, Emmi Knuutisen kantelekonserttia, Lassi Logrenin viulunsoittoa ja Pekko Käpin jouhikkoesitystä. Erityisesti viimeksi mainitusta tykkäsin kovasti - pidän kovasti jouhikosta soittimena ja Käppi on hiljaisella tavalla tosi sympaattinen ja ilmeikäs esiintyjä. Myös Emmi Knuutisen soitto oli varsin kaunista kuultavaa.

Tapahtuma kestää siis vielä tämän viikonlopun, joten jos onnistuin herättämään jossakussa kiinnostuksen poikasen, vielä ehtii mainiosti. Viimeisin Ilmatieteen laitoksen raporttikin lupaa viikonlopuksi ihan kohtalaista säätä (joskin niihin nyt ei viime aikoina ole mitenkään ihan kauheesti luottamista ollut - kaikella kunnioituksella isosiskoa kohtaan).

Kesänäytelmässä ensimmäinen treeniviikko on nyt onnellisesti takana. Vähän ennen treenirupeaman alkua hirvitti. Oli jotenkin tosi disorientoitunut olo, aivan kun ei olisi paneutunut asiaan lähimainkaan tarpeeksi. Ja toisaalta edellisvuotinen näytelmä on edelleen mun mielestä niin nappisuoritus (vaikka itse sanonkin), että se asettaa riman suhteellisen korkealle. Mutta treenit ovat sujuneet hyvin tai tosi hyvin, ja tunnelma alkaa väkisinkin nousta. Tyypit ovat oma-aloitteisia, ottavat harjoittelun tosissaan (mutteivät liian ryppyotsaisesti) ja näytelmä kehittyy kerta kerralta huomattavin harppauksin. Eilen oli viikon viimeisten treenien jälkeen hyvin ansaittujen treenioluiden aika Janoisessa Lohessa. Oli muuten kesän ensimmäinen kerta sielläkin. Huolestuttavaa.

Nyt hakemaan puoliskoa 'Conista. Huomenna sinne itsekin.