Pikku blogi-raukka on ollut viime aikoina ihan liian vähällä huomiolla. Ikävöi vielä kirjoittajaansa, ressukka.

Kiitos Suomen Sota -näyttelyn, museolta ei kuluneina viikkoina ole työt ainakaan kesken loppuneet. Ohjelmassa on ollut lähinnä Kansallisten näiden ja Kokoomusniiden perehdyttämistä vuosien 1808-1809 tapahtumiin, satunnaisilla koululaisryhmillä höystettynä. Joukossa pari oikeastikin mielenkiintoista spessutapausta. Keikkahommana tämä "poikkeuksellinen kiire" ei kuitenkaan parhaimmillakaan ole tarkoittanut kuin noin kymmentä - viittätoista faktista työtuntia viikossa (toki lukuisin tyhmin hyppytunnein, mutta niiden aikana ehtii aina Aleksandriaan opiskelemaan).

Näin ollen mulla ei oikeasti ole ollut enää mitään tekosyitä olla tekemättä sitä gradua. Ja siitäkös se on riemastunut. Olen luultavasti saanut enemmän aikaiseksi viimeisen kahden viikon aikana kuin sitä edeltäneeseen puoleen vuoteen yhteensä. Nurkassa ikiajat lojuneita kirjapinoja on vihdoin päässyt purkamaan, semivalmista tekstiä on kasassa alun kuudettakymmenettä sivua ja gradun kokonaisrakenne alkaa vihdoin hahmottua. Parissa kohtaa olen jopa vähän ylpeäkin pähkäilystäni. Ihan hyvin ottaen huomioon, että alkuvuoden ensimmäiset viikot menivät käytännössä edellisen kahden vuoden sekamelskaa setviessä. Kun olen viimeiset kaksi vuotta tehnyt työtä "paremman tekemisen ohessa", huomaan aloittaneeni tuhat miljoonaa ja yksi eri asiaa ilman, että olisin vienyt mitään kunnolla loppuun. Mulla on koko graduprojektin ajan ollut jonkinlaisena periaatteena, että en ole halunnut jättää työtä kokonaan taka-alalle, vaan olen aina pyrkinyt näpertelemään jotain pientä silloin tällöin ihan vain kosketuksen säilyttämisen ilosta. Ja silloin on syntynyt juuri tällaista mihinkään liittymätöntä silppua. Nyt on vähän mietityttänyt, olisiko sittenkin ollut fiksumpaa vaan antaa koko homman olla ja palata astialle suosiolla sitten kun aikaa on enemmän. No, siinä tapauksessa koko hommaan uudelleen orientoitumiseen olisi luultavasti mennyt suunnilleen yhtä pitkään.

Nyt hommasta alkaa kuitenkin vihdoin muodostua selkeä kokonaiskuva, ja se tuntuu hyvältä.

Huomenna kuitenkin Vintille.

PS: Ainiin, kuten nokkelimmat ovat jo ehkä huomanneetkin, blogin kylkeen on ilmestynyt lista erilaisia kategorioita. Vuodatus.netin viimeaikaisista uudistuksista riemastuttavin on vihdoinkin toteutunut optio taggailla tekstejä useiden eri kategorioiden alle. Niinpä minäkin olen vihdoin alkanut vähän järjestellä näitä tekstejä. Homma on vielä pahasti vaiheessa (johtuen sekä kiireestä että palvelimen bugittelusta), joten älkääpi hätäilkö.