Päivitykset tulevat nykyään viiveellä, pahoitteluni. Elekää antako sen häiritä.

Viikko sitten vietettiin Seurasaaren ulkomuseon satavuotisjuhlaa henkilökunnan voimin. 'Saareen oli kutsuttu kesätyöntekijöitä vuosien ja vuosikymmenten varrelta yhteiseen tilaisuuteen. Karunan kirkossa lausuttujen tervetuliaissanojen jälkeen kutsuvieraat saivat palata rakkaaseen kesätyöpaikkaansa ja nauttia erilaisesta ohjelmasta. Niemelässä järjestettiin ylimääräinen näytös tämän vuoden kesänäytelmästä, ja allekirjoittanutkin pääsi viime hetken peruutusten takia lavalle vetämään sivuroolia. Kuuden maissa illalla siirryttiin Ravintola Seurasaareen, jossa oli vuorossa illan pääjuhla.

Ilta oli kerrassaan ikimuistoinen. Juhlaan osallistui 130 henkeä viideltä eri vuosikymmeneltä. Koska sanat eivät riitä kuvailemaan tunnelmaa, kuvat puhukoot puolestaan:

Ravintolan kertakaikkisen mainioiden antimien lisäksi illan aikana nautittiin monenlaisesta eri ohjelmasta. Oli lukuisia puheita, tervehdyksiä ja kiitossanoja. Kuultiin myös entisten työntekijöiden esityksiä aina herkästä viulunsoitosta palaan kauneinta suomiriimiä.

Ilta jatkui kahvilan puolella yökahteen, jonka jälkeen suunnistettiin saunomaan ja istumaan iltaa aamunkoittoon asti. Seuraavana päivänä olo oli jokseenkin tahmea - mutta suunnattoman onnellinen. On se 'Saari vaan niin mahdottoman hieno paikka!

Muutenkin viime aikoina on tapahtunut paljon kivaa, vaikka työhoppus onkin paikoin pidättänyt siitä täällä hehkuttamasta. Työaikataulujen aiheuttamasta kroonisesta harrastusaikataulujen mahdottomuudesta suivaantuneena päätin suhteellisen spontaanisti kokeilla kokeilla Helsingin tanssiopiston liikeimprovisaatiota ja teatteri-ilmaisua. Tähän olen ainakin parin kerran perusteella tykästynyt jokseenkin kovasti. Eilen oli varsin hyvä ilta poikaporukalla Espoossa. Saatiin myös puoliskon kanssa vihdoin ja viimein sumplittua kalentereihin viisi vuorokautta yhteistä lomaa, ja visahan vinkaisi välittömästi. Marraskuun puolivälille kestävien koululaisopastusten jälkeen kurssi suuntaa kohti Maltaa.

Today, life is good!