Viime aikoina Itella Oyj on kunnostautut kaatamalla paskaa postiluukusta sisään.

Ensin pari viikkoa sitten tuli kirje verotoimistosta, koskien viime vuoden veroja. Keväällä lupailtujen lähes puolen tonnin veronpalautusten eteen oli "tarkistuslaskennassa" ilmestynyt miinusmerkki. Yhtäkkinen tuhannen euron mielenmuutos jotenkin motivoi syynäämään veroehdotusta vähän tarkemmin. Aiemmin keväällä edellissyksyn työharjoittelupaikka oli lähettänyt pahoittelevaan sävyyn kirjeen, jossa kerrottiin palkanlaskijan unohtaneen ilmoittaa harjoittelupalkasta verottajalle - eli sattunut virhe piti itse korjata. Se nyt oli vielä suhteellisen helposti korjattavissa. Tässä uudessa veroehdotuksessa vuoden verotetut bruttotulot oli korjattu kohdalleen. Tämän lisäksi summaan oli lisätty mystinen pykälä "muut verotettavat tulot", joiden kokonaissumma vastasi epäillyttävästi tätä korjauksen yhteydessä ilmoitettua lisäsummaa. Tunarit olivat sitten lisänneet ilmoitetut tulot koko vuoden bruttotuloihin, mutta unohtaneet vähentää saman summan selvittämättömistä ekstratuloista. Kun verotoimiston täti lähti puhelimen äärestä hakemaan papereitani soitettuani asiasta, kuulin taustalta ilmeisesti kollegalle suunnatun rehellissuomalaisen "vittu saatana" kommentin. Lupasivat korjata virheen mitä pikimmin.

No, ei oo vielä kuulunut uutta ehdotusta. Enkä millään jaksaisi ruveta potkimaankaan.

Toinen jobinposti tuli eilen Kelalta: selvityspyyntö opintojen etenemisestä. Ei ole yllättäen viime vuosina ihan hirveästi noita opintopisteitä enää kertynyt. Tässä mulla on edelleen tuon saamani kirjeen perusteella pikkuisen epäselvää, miten tämä koko juttu minuun liittyy. En nimittäin ole käytännössä vuoteen nostanut opintotukea (vaikka mulla pari tukikuukautta vielä onkin jemmassa), eikä nykytulojen rajojen puitteissa näytä siltä että aikoisin ihan heti nostaakaan. Se, että onko noiden jäljelläolevien tukikuukausien teoreettinen nostaminen jatkossa helppoa vai vähän vaikeampaa on sinänsä mulle yks harvinaisen lysti. Olen kuitenkin FTT:n (Facebookin tietotoimisto) luotettavien lähteiden perusteella saanut vihiä, että ne saattavat myös lähteä karhuamaan jo maksettuja tukia takaisin, joten asia lienee syytä selvittää perinpohjaisesti. Tästä ei tietenkään siinä saamassani kirjeessä ollut mainintaa sivulauseessakaan, puhuttiin vain opintotuen maksamisesta jatkossa.

Eniten tässä vituttaa viime aikojen mukanaan tuomat ekstravaikeudet tällaisten periaattessa pienten asioiden hoitamiseen. Kaikki asianosaiset tahot lymyilevät turvallisesti Kehä ykkösen rajojen sisäpuolella, ja minä vaikutan parhaaseen toimistoaikaan kroonisesti Keski-Uudellamaalla. Voi niitä aikoja, kun saattoi mukavasti ruokatunnilla käydä vähän rähisemässä opintotoimistossa, ja jatkaa päivärutiinejaan niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Nyt tällaista varten pitää varata vapaapäivä (tai puoli päivää), joka pitää sit käyttää mahdollisimman tehokkaasti kaikkien vastaavien juoksevien asioiden hoitamiseen kerralla, jne. jne. jne. Ei jaksaisi.

Onneksi töissä on tällä hetkellä suhtkoht hiljaista, kun uuden näyttelyn avaamisesta, koululaisten museoviikosta sun muista häslingeistä on selvitty. Ensi viikosta alkaen pakkaavatkin kaikki pitäjän kuudesluokkalaiset jonossa nuseon ovista sisään.

Kun nyt pysyisi tämä paikkakunnan alakoululaisissa leviämään lähtenyt sikainfluenssa loitolla ainakin siiheksi, kun päästään kuukauden päästä sinne Maltalle.