Kappas, joulu meni jotta hujahti, ja nyt meni uusivuosikin. Joulua edelsi noin kolmen viikon mittainen rupeama vailla suurempia vapaita. Jouluna kuitenkin oli viisi päivää vapaata, pari välipäivää töissä ja nyt taas sunnuntaihin kestävä neljän vapaan putki, eli vähän ehtii huokaista.

Parin kahdestaan vietetyn kotijouluaaton jälkeen päätettiin tänä vuonna ottaa pitemmästä jouluvapaasta ilo irti, ja sukuloida edellisvuosienkin edestä. Aatonaattoiltana toimitettiin kissa jouluvieraaksi vanhuksille Espooseen. Aattona hypättiinkin sitten aamuyhdeksältä anoppilaan menevään linja-autoon. Aatto kului pitkälti syömisen, syömisen, syömisen, saunomisen, koirien paijauksen ja syömisen parissa. Seuraavana päivänä ajettiin porukalla puoliskon pikkuveljeä tervehtimään, ja sieltä suoraan Espooseen viettämään joulupäivän iltaa porukoiden ja kissan kanssa aika lailla samoissa merkeissä. Tapanina sitten kotiin, vanhusten piloille hemmotteleman katin protesteista huolimatta.

Välipäivät töissä sujuivat lähinnä peukaloita pyöritellessä. Vähemmän yllättäen akuuttia hommaa tällaisena suvantoaikana ei juuri ole, mutta halusin säästää lomapäiviä ensi vuotta silmälläpitäen. Eilisestä kuitenkin alkoi uusi loma. Vuosi vaihtui tuttavan blini-, skumppa- ja vodkakutsuilla. Rauhallista ja mukavaa, sopi hyvin loppuvuoden raukeaan väsymystilaan. Kotiin riittävän ajoissa, tutulla taksikyydillä.

Tänä vuonna pitäisi sitten jonkun mittapuun mukaan  aikuistua. Aloitan heti. Kuva-arvoitus:

(Ei, tällä ei oikeasti ole mitään tekemistä ikäpyykkien tai muiden kanssa.)