Aloitin viime viikolla kolmesta kesätyösopimuksestani järjestyksessä toisen. Olen nyt siis loppukuun täyspäiväisenä (kuusi päivää viikossa) leikkisetänä. Huonomminkin olisi voinut mennä.

Vähemmän yllättäen työtehtävien vaihto ei sujunut ihan mutkitta. Joku oli jossain vaiheessa unohtanut laskea, että kuudesta viiden tunnin avoinnapitovuorosta tulee yhteenlaskettuna 30 tuntia viikossa. Mulle oli suoraan lätkäisty standardivirkamiestyöaika 36 h 15 min. Sitten pitäisi enää keksiä, mitä tehdä noilla ylijääneillä kuudella tunnilla ja viidellätoista minuutilla.

Jos olisin sellainen lusmu, joita tuolla tunnutaan yleisesti pelkäävän, menisin toki kolmena päivänä viikossa kaksi tuntia aiemmin leimaamaan itseni sisään ja piiloutuisin johonkin nurkkaan parin tunnin päikkäreille. Tuollainen on minusta kuitenkin vain ja ainoastaan absurdia ja tyhmää. Olenkin onnistunut tonkimaan itselleni pari pientä toimistoproggista, joita todennäköisesti kellään muulla ei tule olemaan aikaa hoitaa, mutta jotka periaatteessa olisi ainakin ihan hyvä saada alta pois. Näin saan a) itselleni hyvän omatunnon, b) jonkinlaista lisätyökokemusta ja c) täyden kuukausipalkan.

Suomeksi sanottuna teen aika lailla just sitä, mitä ehdotin työnantajalle keväällä - mutta joka silloin tuntui täysin mahdottoman hankalalta toteuttaa. Onneksi sattui tämmöinen pikku lapsus.

No, jottei asiasta tulisi liian simppeliä, tänään kävi ilmi että mulle on myös annettu virastotyöläisen kulkuoikeudet. Eli mulla ei periaattessa lauantaisin ja sunnuntaisin olisi mitään asiaa työpaikalle tekemään niitä soppariin kuuluvia lauantai- ja sunnuntaivuoroja.