Kyllä, ulkona on edelleen ihan saatanan kylmä - ja näköjään kylmenee entisestään. Uutisissa povaillaan pakkasennätyksiä. Mutta päivä alkaa sentään vastustamattomasti pidentyä. Bussia kotiin odottaessa on jo valoista, mikä on huomattavaa edistystä esimerkiksi viime kuuhun. Pienistä pilkahduksista on otettava ilo irti.

Koska työmäärän olennainen väheneminen alkaa tuntua alati kaukaisemmalta ajatukselta, yritän kompensoida päinvastaisella strategialla. Loman haikailun sijaan yritän saada rinnalle lisää, mielekästä puuhasteltavaa. Viimesyksyiset pohdinnat Palkollisten uudesta aluevaltauksesta Pukkisaareen ovat näin alkuvuodesta ottaneet varovaista tulta alleen, ja huomaan palanneeni proggiksen väkertämisen pariin ikään kuin vahingossa. Toukokuun puoliväliin suunniteltu aikataulu on tiukahko, mutta kun on taas hyvä tiimi kasassa, tekeminen on mielekästä. Silloin saa aikaiseksi, ja energiaa tuntuu riittävän vielä muuhunkin elämään.

Töissä lumityöt ja talven liukkaat kelit ovat vaatineet veronsa, pienestä porukasta on iso prosentti raajarikkoina sairaslomalla. Tämä on tarkoittanut yllättävää ja odottamatonta ansionnousua. Reservin folkloristina en ihan heti olisi kuvitellut päätyväni jonkun instanssin atk-vastaavaksi, mutta tulipa sekin hetki nähtyä. Nyt yritän valmistautua istumaan huomenna tois pual työhaastattelupöytää, kun yritämme palkata puoleksi vuodeksi määräaikaista projektityöntekijää. Ei-niin-kovin miellyttävä tilanne, kun on vielä omatkin muistot kipiänä mielessä.

Teatteriproggisten lisäksi on hyvä haudata arjen huolia haaveisiin. Matkakuumeesta en nyt puhu, koska sellaiseen ei ehkä ihan hetkeen ole aikaa. Sen sijaan elämänlaatuaan voisi parantaa myös erilaisilla teknoleluilla. Muutaman erilaisen seminaari-, ym. työmatkan jälkeen olen aktiivisesti alkanut pohdiskella miniläppärin kätevyyttä, sekalaisten muistiinpanolappusten viidakon järkeistämiseksi. Toisaalta, vanha koulukaveri tutustutti mut taannoin Applen iPadiin, joka vastoin kaikkia odotuksia osoittautuikin ihan näppäräksi myös muistiinpanolaitteena. Myös uutta kameraa olen säännöllisen epäsäännöllisesti harkinnut, oikeastaan siitä lähtien kun hankin tämän nykyisen Olympuksen kesällä. Periaatteessa tarkoitus on ollut hommata tuon pikkupokkarin rinnalle kunnon kamera Sit Joskus (TM), mielellään esim. joku sopuhintainen järkkäri, mutta projekti on vähemmän olennaisena jäänyt. Viime aikoina Olympuksen paskuus on kuitenkin alkanut ottamaan vähän päähän. Syntisen huonot värisäädöt, ja viime aikoina on akkukin ruvennut kiukuttelemaan.

Ehkä kuitenkin ensiksi rautaa rajalta.